Höstens glasögontrender 2021

Höstens glasögontrender 2021

september 22, 2021 | Bågar
Hem » Blogg » Mode » Höstens glasögontrender 2021

Höstens glasögontrender 2021 var ämnet när Åsa Aldén från Hultins Optik gästade Tv4:s nyhetsmorgon. För er som missade de båda inslagen så har vi summerat det i ett blogginlägg och nedan finns även inslagen tillgängliga.

Ett av ämnena var, hur väljer man glasögon?
Våra tips hittar du även i vårt tidigare blogginlägg ”Tips för att välja glasögon”.

Se klippet här:

Glasögonexpertens guide till de perfekta bågarna: ”Ska sitta bra över näsan”

glasögonexpertens tips

Se klippet här:

Här är glasögonen du ska bära i höst

glasögonen du ska bära i höst

Från hjälpmedel till självklar modeaccessoar

En stor trend som togs upp är hur glasögon har gått från att bara hantera funktion till att numera även vara en modeaccessoar. Många av våra kunder har insett att man faktiskt behöver flera par glasögon. Förut så hade man samma båge på sig i skidbacken som när man går på fest och det håller helt klart på att ändras. Precis på samma sätt som att vi har vant oss vid att ha olika skor, väskor eller kläder beroende på tillfälle och aktivitet.

Vi märker också att under pandemin så har människor tittat på sig själva lite mer i sin web-kamera. Under digitala möten har man insett att glasögonen är bland det första man ser när man möter någon digitalt. Att ha ett par glasögon på jobbet och ett par som passar ens privata stil är ofta något våra kunder väljer.

Hållbarhet

Hållbar design är också en stor trend. Klassiska bågar som håller över tid. Vi har skrivit om det tidigare i bl.a. ”10 glasögonbågar som står sig över tid” men vi märker att det är något som växer konstant. Martin har på sig en Lemtosh Flesh från anrika New York -företaget Moscot. Bågen är designad på 1930-talet och känns fortfarande högst aktuell. Det kallar vi hållbar design. Andra bågar som är gjorda i fina ädla metaller håller också bra över tid. De blir som ett fint smycke, som får patina genom åren. Varumärken som vi vill slå ett extra slag för här är bl.a. Moscot, Oliver Peoples, Savile Row och Ahlem.

90-talstrenden

Vi ser att en stark trend är 90-talstrenden där de rutiga skjortorna och höga jeansen matchas av lite mindre fyrkantiga bågar i metall för att få till den där coola grungestilen.
Även den lite mer glamourösa delen av 90-talet är tillbaka med mer guld och större logotyper på skalmarna igen. Gärna matchat med en glasögonkedja i guld eller matt svart för ännu mer wow-känsla. Några varumärken som vi tycker gör 90-talstrenden extra bra är Bottega Veneta och Eque.M.

Tonade glas och stora bågar

Vi ser att 70-talstrenden lever kvar och utvecklas ännu mer. Här vågar man ta ut svängarna lite mer med både form och färg och det är gärna både blått, rosa och gröna nyanser i de tonade glasen som sitter i en stor lite svulstig båge. Se Sorayas båge med mjukt tonat glas från Chloé.

Stort tack till programledarna Soraya och Martin som helt klart gick igång på ämnet och gick loss mellan tagningarna och provade allt Åsa hade med sig.

Vi hoppas att ni har blivit inspirerade av höstens glasögontrender 2021 och ni är varmt välkomna att kontakta oss eller komma förbi butiken.

Visa alla inlägg