Blogg

Åsa om vårens hetaste solglasögon

Vårens hetaste solglasögon

Tänk vad ett par solglasögon kan göra för en outfit. Jag känner mig alltid en aning snyggare med lite läppglans och ett par solglasögon. Jag tycker att de kan förvandla den mest tråkiga outfit till att bli cool. Här kommer mina tips för årets mest eftertraktade solglasögon.

Läs mer
Pauline - Optiker på Södermalm

Tips för att välja glasögon

Många tycker att det är svårt att välja glasögon och fastnar väldigt ofta i att de ska ”passa till allt”. Mitt tips är att tänka när du använder glasögonen. Bär du glasögon jämt så kanske det är viktigare att du känner dig riktigt fin när du går till jobbet eller träffar vänner än att de

Läs mer
Glasögontrender 2021

Glasögontrender 2021

– Vi ser tre starka trender i år.

Vi ska försöka guida lite i de starkaste glasögontrender som vi ser 2021. Den första är 90-talstrenden, med rutiga skjortor och lite mindre runda eller fyrkantiga metallbågar som matchar den stilen bäst. Tänk lite grungestil så är du på rätt väg. En annan del av 90-tals trenden är ”more is more”.

Läs mer
Fri hemleverans av glasögon

Fri hemleverans av glasögon

Genom ett nytecknat avtal med fraktföretaget BudBee kan vi nu öka vår service ytterligare och leverera hem till dörren. Sedan tidigare har vi erbjudit våra kunder som handlar online fri frakt vid köp över 1000kr. Vi känner att det här blir ytterligare ett steg i rätt riktning och något som ligger i tiden.

Läs mer
Chloé SS2021

Chloé SS2021

Sedan Gaby Aghion grundade Chloé på 50-talet så har varumärket attraherat konstnärer, artister och människor med innovativa idéer. Hon ville att modehuset skulle vara en samlingspunkt för unga kvinnliga kreatörer som gick sin egen väg och än idag finns den känslan kvar i varumärkets själ.

Läs mer
Ögonbottenbild

Synundersökning med AI-teknik

Under det senaste halvåret så har vi skalat upp denna screening genom att låta ett AI baserat program som heter Retinalyze scanna ögonbottenbilderna.

Läs mer
Test_av_Zeiss_skidglasögon_Åre_5_2

Test av Zeiss-skidglasögon

Att Zeiss är väldigt bra på optik och duktiga på glasögonglas, det vet jag sedan länge. Men hur bra är de på glas i skidbacken?
Ole och Stig-Helmer begav sig till de svenska alperna för att testa olika skidglasögon i backen.

Läs mer
Nyheter i webshoppen

Nyheter hos Hultins Optik

Nu var det dags för lite nyheter hos Hultins Optik. Vi fyller hela tiden på med solglasögon och glasögonnyheter i webshoppen. Här visar vi några av de modeller som vi nyligen har lagt till.

Läs mer
Julklappsrim 2020

Julklappsrim 2020

Solglasögon, glasögon eller en synundersökning vi gör vårt bästa för att fixa julklappsrimmen 2020.

Läs mer
Moscot Lemtosh glasögon

Julklappstips

Har du inte hunnit köpa alla julklappar ännu?
Vet du inte vad du ska köpa?
Här kommer några fina julklappstips från oss.

Läs mer

Varför jag älskar mitt yrke

Jag heter Karin och är optiker. Jag har jobbat i en massa år nu och här på Hultins har jag varit i 6 år snart. Oj, vad tiden går! Det roligaste med mitt jobb är möten med alla fantastiska människor som kommer till oss. (Ja vi säger ofta att vi har de Bästa kunderna i

Läs mer
Hultins Optik blogginlägg Photoshoot

Photoshoot

Vad har Angelina Jolie och Mark Zuckerberg egentligen gemensamt med oss? Att vi alla har blivit fotograferade av samma fotograf är väl ungefär det enda som jag kan komma på och i mitt fall så var det mer en slump och tillfällighet än något annat. Hur som helst så började det med att Hultins Optik

Läs mer