Blogg

Chloé SS2021

Chloé SS2021

Sedan Gaby Aghion grundade Chloé på 50-talet så har varumärket attraherat konstnärer, artister och människor med innovativa idéer. Hon ville att modehuset skulle vara en samlingspunkt för unga kvinnliga kreatörer som gick sin egen väg och än idag finns den känslan kvar i varumärkets själ.

Läs mer
Ögonbottenbild

Synundersökning med AI-teknik

Under det senaste halvåret så har vi skalat upp denna screening genom att låta ett AI baserat program som heter Retinalyze scanna ögonbottenbilderna.

Läs mer
Test_av_Zeiss_skidglasögon_Åre_5_2

Test av Zeiss-skidglasögon

Att Zeiss är väldigt bra på optik och duktiga på glasögonglas, det vet jag sedan länge. Men hur bra är de på glas i skidbacken?
Ole och Stig-Helmer begav sig till de svenska alperna för att testa olika skidglasögon i backen.

Läs mer
Nyheter i webshoppen

Nyheter hos Hultins Optik

Nu var det dags för lite nyheter hos Hultins Optik. Vi fyller hela tiden på med solglasögon och glasögonnyheter i webshoppen. Här visar vi några av de modeller som vi nyligen har lagt till.

Läs mer
Julklappsrim 2020

Julklappsrim 2020

Solglasögon, glasögon eller en synundersökning vi gör vårt bästa för att fixa julklappsrimmen 2020.

Läs mer
Moscot Lemtosh glasögon

Julklappstips

Har du inte hunnit köpa alla julklappar ännu?
Vet du inte vad du ska köpa?
Här kommer några fina julklappstips från oss.

Läs mer

Varför jag älskar mitt yrke

Jag heter Karin och är optiker. Jag har jobbat i en massa år nu och här på Hultins har jag varit i 6 år snart. Oj, vad tiden går! Det roligaste med mitt jobb är möten med alla fantastiska människor som kommer till oss. (Ja vi säger ofta att vi har de Bästa kunderna i

Läs mer
Hultins Optik blogginlägg Photoshoot

Photoshoot

Vad har Angelina Jolie och Mark Zuckerberg egentligen gemensamt med oss? Att vi alla har blivit fotograferade av samma fotograf är väl ungefär det enda som jag kan komma på och i mitt fall så var det mer en slump och tillfällighet än något annat. Hur som helst så började det med att Hultins Optik

Läs mer
Skelning och prismaglas

Skelning och prismaglas

Allt fler får problem med sina dolda skelningar när vi i allt större utsträckning sitter framför skärmar av olika slag. Med dold skelning menas att ögat i sitt naturliga viloläge inte står rakt utan vill dra iväg inåt eller utåt. Det tycker dock hjärnan blir konstigt eftersom man då ser två bilder istället för en

Läs mer
10 glasögonbågar som står sig över tid

10 glasögonbågar som står sig över tid.

Riktigt bra design står sig över tid. Det är som att köpa en dyr fåtölj eller investera i en riktigt fin klocka eller handväska. Klassiker som vi återkommer till och älskar och som kan återfinnas i familjer i generationer.

Här listar vi glasögonvärldens 10 bästa klassiker!

Läs mer
Hultins Optik Vad gör mycket skärmtid med våra ögon?

Mycket skärmtid på sistone?

Under människans levnadsår så har vi på väldigt kort tid ändrat vårt beteende så drastiskt att vi nog kan säga att ingenting liknar denna digitala revolution som det vi sett de senaste åren. Än mer nu i denna nya situation där många sitter hemma och jobbar/pluggar och möts i de digitala rummen istället för i mötesrum.

Läs mer
Vårens hetaste solglasögon

Vårens hetaste solglasögon

I år behöver vi mer än någonsin lite lyx på hemmaplan och vad är mer lyxigt än ett par riktigt fina solglasögon nu när solens strålar börjar värma.

Vi listar några av våra favoriter med erfarenhet av vad just våra kunder uppskattar.

Läs mer