Mykita

Har du provat Mykita någon gång?
Om inte så kan vi varmt rekommendera det. Det är handtillverkade glasögon och solglasögon från Berlin. Unika både i design och lösning.

Visar 1–12 av 26 resultat

Antal produkter:

Mykita

Hultins Optik var en av de första butikerna i Sverige att ta in glasögon från Mykita och det är inte svårt att bli ett ”Mykita-fan”. De är unika både i design och lösningar. Exempelvis så hittar du extremt lätta bågar, 3D-printade bågar och skalmar som helt saknar skruvar. Har du en gång ägt ett par så kan det vara svårt att gå vidare till något annat, vilket vi väl känner igen från kunder i butiken.

Företaget grundades 2003 och ligger i hipsterområdet Kreuzberg i Berlin. Alla bågar monteras manuellt och all tillverkning sker i deras egna fabrik i Berlin. Efter att ha besökt dem så är vi imponerade över hur tillverkningen sker och vilken kvalité som bågarna håller.

Namnet Mykita kommer från det tyska namnet för dagis (kindertagesstätte) vilket i vardagstal benämns ”Kita”. Lokalen som företaget startade sin verksamhet i var just ett ”Kita”. 2004 lanserade Mykita sin första kollektion i metall, Collection No.1″ vilken tillverkades i rostfritt stål utan gångjärn, skruvar och lödningar.

Under 2018 så kom även den limiterade kollektionen ”Mykita for Hultins”. Den bestod av 4 modeller, 3 färger och som endast såldes hos Hultins Optik. Hos oss hittar du glasögon samt utvalda solglasögon från Mykita.