Cutler and Gross

Cutler and Gross är mästare på lite mer markerade glasögon och solglasögon. Tillverkade för hand i 48 steg med enorm kvalitetskänsla.

Visar 1–12 av 32 resultat

Antal produkter:

Cutler and Gross

Cutler and Gross är ett exklusivt engelskt varumärke för glasögon och solglasögon som har varit en favorit bland modeentusiaster i över 50 år. Från deras grundande i London år 1969, har företaget varit kända för att skapa högkvalitativa och trendiga glasögon och solglasögon för den sofistikerade och stilmedvetna kunden.

Cutler and Gross glasögon

Cutler and Gross glasögon har en excentrisk stil för människor som ”vågar lite mer”, där bågen blir pricken över i:et. Inget för fegisar helt enkelt. Unik design som har gjort dem till ett känt namn inom modevärlden. Varje par glasögon är tillverkade för hand, vilket består av 48 steg och tar ca 12 veckor. Företaget använder endast de bästa materialen för att säkerställa att varje par glasögon håller högsta kvalitet. Reklamationer är otroligt ovanliga och ingen i personalen kunde komma ihåg ett endaste tillfälle då det ens hade hänt. Det säger lite om kvaliteten med tanke på hur många bågar som lämnar butiken. Vi kan med andra ord varmt rekommendera Cutler and Gross glasses.

Cutler and Gross solglasögon

Cutler and Gross solglasögon tillverkas på samma sätt som glasögonen och kvaliteten är på samma höga nivå. En annan sak som håller väldigt hög nivå är glasen i solglasögonen. Vi har många kunder som kommenterar hur skönt ljus det var i solglasögonen och vi kan inte annat än att hålla med. Prova gärna ett par Cutler and Gross sunglasses, vi är övertygade att du också kommer att gilla dem.

Tonade eller färgade glas?

Flera modeller finns både som glasögon och solglasögon. Det gör att många väljer att sätta färgskiftande glas i sina bågar. På så sätt får man glasögon inne och solglasögon ute, när solen tittar fram. Att sätta lätt tonade glas blir också supersnyggt då många modeller är lite maffigare och mer markerade, vilket passar perfekt. Vi märker att trenden med tonade glas lyft varumärket ytterligare en nivå. Då vi har egen verkstad, kan vi enkelt hjälpa dig med slipade glas i din styrka. Funderar du på tonade eller färgskiftande glas hjälper vi dig gärna att hitta en snygg nyans, vi har ett stort utbud även där.

Historia

Företagets historia börjar år 1969, när Graham Cutler och Tony Gross bestämde sig för att skapa sitt eget varumärke för glasögon och solglasögon. De ville erbjuda en produkt som var unik, annorlunda och av högsta kvalitet. Genom att tillverka sina glasögon för hand, kunde de skapa en produkt som var både funktionell och stilfull.

Sedan dess har företaget vuxit och utvecklats, men deras fokus på högkvalitativa och unika glasögon har förblivit detsamma.

”My idea of design is a bit old-fashioned. It should be practical, functional and then look good – in that order” Graham Cutler

“It´s nice if glasses can be sexy and mysterious. People who need glasses don´t have to feel separated from glamour.” Tony Gross

Auktoriserad återförsäljare

Hultins Optik är auktoriserad återförsäljare av Cutler and Gross. Vi har alltid ett stort lager av glasögon och solglasögon. Bågarna går bra att beställa online och du kan checka ut enkelt via Klarna. Om du har vägarna förbi så är du självklart välkommen inte att prova både glasögon och solglasögon. Vi finns på Södermalm i Stockholm.