Lägg till glas

Nu är det dags att lägga till glas till din båge och första steget blir att välja vilken typ av glas du vill ha. Välj något av nedanstående alternativ:

Vill du har hjälp att välja glas, bolla idéer och tankar kring ditt val?
Slå en signal till oss 08-642 23 22 eller skicka ett mail: info@hultinsoptik.se

Behöver du hjälp med att tyda ditt glasögonrecept?
Vi har tagit fram en guide för dig som behöver hjälp att tyda ditt recept, du hittar den här.

Klarglas

Klarglas är det vanligaste och är precis vad det låter, klara glas. Här kan det vara värt att tänka till hur du använder dina glasögon. Är det mestadels som läsglasögon så kanske bara en enklare ytbehandling krävs. Om du istället har ett ständigt uppkopplat liv med många skärmtimmar kanske glas anpassade för våra digitala liv är att föredra. Oavsett så är klarglasen till för dig som inte vill ha någon ton eller färg i glasen.

Färgskiftande glas

Färgskiftande glas ändras efter ljusförhållanden. Ju ljusare det är desto mörkare blir glasen. Perfekt för dig som har ljuskänsliga ögon eller helt enkelt bara vill slippa att bära med dig ett par extra solglasögon. Här finns det olika nivåer på hur mörka respektive ljusa glasen blir. Fundera lite på hur du kommer att använda glasögonen och hur mörka du vill att de ska bli.

Tips! Tänk även på att välja en båge som passar både som “solglasögon” och som vanliga “glasögon” utseendemässigt.

Gradalglas

Gradalglas ger en mörkare ton upptill och blir gradvid ljusare nedåt. Glasen har blivit väldigt populära den senaste tiden, ger lite extra attityd till bågen och samtidigt avslappnande ton i glasen. I vår webshop så har vi valt ut de populäraste alternativen men om du önskar så har vi möjlighet att skräddarsy glas i många olika färger och toningar. Ta kontakt med oss så löser vi det.

Solglas

Solglasen behöver nog ingen närmare presentation. Perfekt för dig som vill ha styrkor i dina solglasögon. Finns i olika färger och är ett bra alternativ när man ex. vill slippa linser i ögonen. Vi kan även montera slipade solglas i både solbågar och oftalmiska bågar, vilket gör dina valmöjligheter kring val av båge betydligt större.