Pauline - Optiker på Södermalm

Tips för att välja glasögon

mars 31, 2021 | Bågar
Hem / Glasögon / Tips för att välja glasögon

Många tycker att det är svårt att välja glasögon och fastnar väldigt ofta i att de ska ”passa till allt”. Mitt tips är att tänka när du använder glasögonen. Bär du glasögon jämt så kanske det är viktigare att du känner dig riktigt fin när du går till jobbet eller träffar vänner än att de matchar till mysbyxorna där hemma. Är du linsbärare och endast har glasögon hemma så kanske du ska tänka komfort istället.

  1. Vilken stil är du? Se till att glasögonen matchar resten av dig. Gillar du milda färger så satsa på en transparent båge som gör att stilen känns som en helhet. Bär du ofta svart så tänk mer grafiska former och kanske en mer stilren form.
  2. Basen är att om du har en rund ansiktsform så välj hellre fyrkantiga glasögon och har du ett fyrkantigt ansikte så väljer du med fördel en rund form som gör ansiktet mjukare.
  3. Tänk på att bågens övre kant helst ska linjera med formen på dina ögonbryn.
  4. Ögonen får gärna hamna mitt i bågen så att man ser hela ditt öga. Då ser man ofta piggare ut än om bågen skär ögats övre kant.
  5. Glasögonen skall sitta skönt! Om du väljer en plast/acetatbåge så är de svåra att justera över näsan sen, så de måsta sitta skönt från början. Allt annat går att justera i efterhand.
  6. Har du starka styrkor rådgör med din optiker innan du tittar på bågar så att slutresultatet blir snyggt. Annars kanske du riskerar att få ett onödigt tjockt glas om bågen inte passar för just ditt synfel (gäller oftast för styrkor över +-6,0).
Tips för att välja glasögon
Visa alla inlägg