10 glasögonbågar som står sig över tid

10 glasögonbågar som står sig över tid.

april 29, 2020 | Bågar
Hem » Blogg » Bågar » 10 glasögonbågar som står sig över tid.

Riktigt bra design står sig över tid. Det är som att köpa en dyr fåtölj eller investera i en riktigt fin klocka eller handväska. Vi har därför valt att lista 10 glasögonbågar som står sig över tid. Klassiker som vi återkommer till och älskar och som kan återfinnas i familjer i generationer.

Här listar vi glasögonvärldens 10 bästa klassiker!

Herr

SRO-Drury-AutumnLeaf-720x480-Hultins Optik

Savile Row Drury

Anrika Savile Row från London. Handgjorda i äkta guld. En riktig klassiker som aldrig går ur tiden. Den fina runda formen med en rakare överkant blir en utsökt kombination. De bruna tonerna i plasten tillsammans med 18K guldpläterade skalmar gör denna båge vackrare med åren och får en unik patina.

Moscot Lemtosh

Familjeägda NY-märket Moscot och särskilt modellen Lemtosh är en ikon som såväl världskändisar som modemedvetna män världen över älskat i generationer. Den designades på 30-talet men den enkla men unika formen gör att man aldrig tröttnar och den återuppstår emellanåt i nya färger som förstärker uttrycket ännu mer.

Cutler&Gross CG 0822

Denna 60-talsinspirerade båge ger ett coolt uttryck och är även känd från filmen the Kingsmen. Londonbaserade Cutler &Gross har alltid lyckats med att kombinera den klassiska stilen med en lite mer vågad twist och har varit modevärldens favorit länge.

Saint Laurent SL286

Yves Saint Laurent har som modeskapare som satt ett ordentligt avtryck på eftervärlden med sin klassiska men tydliga stil. Denna modell bygger på en båge Yves själv hade på sin tid men med en mer slimmad design för att bågen ska vara lätt trots sin maffiga framtoning.

Eque M Inheritance

En nyare klassiker är den hela tiden återkommande pilotbågen som återuppstår i olika skepnader. Den som vi tycker gör den bäst på sitt lite unika sätt är japanska designern Eque.M. Tillverkade i finaste titan med graderat lätt tonat glas för den tankarna till den lite mer moderna 70-tals ikonerna som Brad Pitt i Once upon a time in Hollywood eller dåtidens racingstjärnor. Här syns den på designern själv.

Dam

Dammodet skiljer sig lite från herrmodet och är mer trendkänsligt men det finns modeller som alltid känns aktuella dock i många nya tappningar över tid.

Klassiska klotrunda

Intellektuell eller coolt 70-tal? Beroende på storlek och uttryck kan denna klassiska form ge många olika stilar. Gör man den lite större och tonar glaset så blir den bohemchic eller så håller man sig till en mindre storlek så upplevs den lite mer arty och dressad.

Ex. Chloé 2145, Bottega Veneta BV2030 eller Vasuma Snok

Montaigne18-black-crystal_hultins-Optik-1024x768

Den lilla svarta

En fin och tydlig stil är den klassiska svarta bågen. Alltid rätt och ramar in ögonen på ett sätt som gör att flesta ansikten rättvisa. Ett klassiskt varumärke som gör lite tunnare bågar med en otroligt fin lyster är Dior.

Ex. Dior Montaigne 18

Pilot

Klassikern pilotbågen är i orginalform en lite mer droppformad form och passar egentligen bättre på det manliga ansiktet. Dagens lite mindre ”ledsna” pilot är mer feminin och rundad och blir därför en riktig favorit hos många tjejer. Här ser vi den som  18K guldpläterad Ahlembåge som vår kollega Karin har som absolut favorit.

Ex. Ahlem AH Voltaire och Vasuma Eggeater

Cateye

En riktig ikon som fick sitt första uppsving runt 40-talet och vi minns alla gamla hollywoodstjärnor som glittrade i denna ikoniska look. Väldigt smickrande form som förstärker kindbenens struktur och ger en feminin känsla med lite attityd.

Ex. Mykita lite Osha eller Tom Ford TF 5574

Stellaire06gold_Hultins-Optik_1024x768

Båge utan ram/ Garnityr

Denna typ av båge har varierat genom årtionden. Allt från de stora dramatiska formerna till 90-talets små rektangulära former. Adderar man toning i glasen så framhävs formen. Vill man att glasögonen skall vara så osynliga som möjligt så har man här möjlighet att endast ha detaljer på skalmarna som syns. 

Ex. Dior Stellaire 06

Visa alla inlägg