Tonade glas - glasögontrender 2022

Glasögontrender 2022/2023

november 1, 2022 | Bågar
Hem » Blogg » Glasögon » Glasögontrender 2022/2023

Glasen sätter trenden

Det har alltid varit fokus på bågtrender. Bågen sitter mitt i ansiktet varje dag och bör ha fokus men i år så handlar många av trenderna om glasen. Man kan förvandla en diskret eller vanlig båge till att kännas framträdande och cool bara genom att t.ex. tona glasen. Du får också en unik look på din båge när du själv väljer vilket sätt glasen skall tonas och vilken färg du vill ha.

De stora modehusen har redan visat oss denna trend på solglasögon där vi sett allt mer rosa och lila toner till orange och gult. Trenden kommer nu starkt på vanliga glasögon men då med en lite lättare ton.

Glasögontrender-Tonade-glas-i-Eque_M

Vad finns det för olika glas, färger och möjligheter?

Gradaltonat glas

Gradaltonat glas är mörkare upptill och blir gradvis ljusare ju längre ner på glaset man kommer. Här finns det många olika färger att välja mellan, ta gärna hjälp att hitta din perfekta ton.

Helfärgat glas

I helfärgat glas har man samma färg över hela glaset och även här kan man välja olika nyanser och vilken styrka på tonen man vill ha.

Färgskiftande glas

Anpassar sig efter hur mycket ljus de utsätts för. Dagens färgskiftande glas blir mörka som solglasögon ute och finns i en hel rad modefärger. Läs gärna vårt tidigare blogginlägg om färgskiftande glas ”Varför jag älskar färgskiftande glas”.

Mjuka jordnära toner på bågarna

Våra skandinaviska färger går väldigt fint ihop med lite mjukare pastelltoner i Nude och ljust transparent brun. Mjukare och lite mer feminina former kommer tillbaka och gärna med en lite piggare form som lyfter ansiktets drag.

För herrarna så är det fint att plocka upp ögonfärgen i en mjukt blågrå färg på bågen eller till det lite gråa håret.

Exempel på märken som gör det extra bra: Oscar Magnuson, Metro

Färgstarka bågar

Som alltid med trender så kommer en mottrend. Detta ser vi allt mer från sportens värld där vi lärt oss att ta in lite mer färg i våra liv. Knalligt orange eller neonrosa är några av färgerna som lyfter vilken tråkig vardag som helst

Exempel på märken som gör det extra bra: Mykita , Res Rei

Stora metallbågar

Det ska vara stort. I alla former.
Runt som fyrkantigt och gärna lite arkitektoriska hörn som leker med formerna. Dessa bågar passar utmärkt att sätta tonade glas i och blir då lite extra.

Just nu så är det många som sätter en liten grundton som finns inomhus och som sedan förvandlas till ett par solglasögon när de utsätts för ljus. Mycket snyggt i denna typ av båge!

Exempel på märken som gör det extra bra: Chloé, Dior, Mykita

Monokromt

Stilrent och avskalat. Svarta bågar med en liten ton i glasen som går i samma färgskala eller en tunn båge i silver eller guld för att matcha ev smycken. Sticker inte ut utan smälter in i din egna färgskala.

Exempel på märken som gör det extra bra: Moscot, Oliver Peoples, Saint Laurent, Eque.M

More is more!

Här ser vi trenden med det lilla extra!
Vi upplever att detta är den hetaste trenden bland våra manliga kunder och att allt fler vågar sticka ut! Maffiga, feta acetatbågar som för tankarna till 60 och 70-talets London. Musik och modescenen från denna tid är inspirationen.

Exempel på ett märke som gör det extra bra: Cutler&Gross

Litet tips på Accessoar: Kedjor

Tips inför glasögonköp:

  1. Vilken stil är du? Se till att glasögonen matchar resten av dig. Gillar du milda färger så satsa på en transparent båge som gör att stilen känns som en helhet. Bär du ofta svart så tänk mer grafiska former och kanske en mer stilren form.
  2. Basen är att om du har en rund ansiktsform så välj hellre fyrkantiga glasögon och har du ett fyrkantigt ansikte så väljer du med fördel en rund form som gör ansiktet mjukare.
  3. Tänk på att bågens övre kant helst ska linjera med formen på dina ögonbryn.
  4. Ögonen får gärna hamna mitt i bågen så att man ser hela ditt öga. Då ser man ofta piggare ut än om bågen skär ögats övre kant.
  5. Glasögonen skall sitta skönt! Om du väljer en plast/acetatbåge så är de svåra att justera över näsan sen, så de måsta sitta skönt från början. Allt annat går att justera i efterhand.
  6. Har du starka styrkor rådgör med din optiker innan du tittar på bågar så att slutresultatet blir snyggt. Annars kanske du riskerar att få ett onödigt tjockt glas om bågen inte passar för just ditt synfel (gäller oftast för styrkor över +-6,0).

TV4 Nyhetsmorgon om glasögontrender

Åsa gästade återigen TV4:s nyhetsmorgon för att prata om glasögontrender. Missade du inslaget?
Vi har länkat till inslaget samt fångat upp några av de bågar som Jenny Strömstedt provade, du hittar det ”här” .

Visa alla inlägg