solglasögonshopping

Solglasögonshopping

april 4, 2022 | Davids inlägg
Hem / Davids inlägg / Solglasögonshopping

Då var det dags att göra sig redo för den så efterlängtade solen. I år har jag önskat mig en stor sol över hela landet merparten av sommaren. Det var när jag lyckades bryta en pepparkaka i tre delar för några månader sedan som jag fick möjlighet till den otroliga önskan. Tillförlitligheten bör således vara ganska hög.

Skomakarens barn?

Tidigare år har inte gått särskilt bra för mig då jag av någon anledning oftast har prioriterats ned. Jag har suttit och väntat på bågar som jag varit intresserad av. När de väl kommit in till butiken så har de blivit sålda innan de ens har nått ut på hyllorna, än mindre att jag har fått chansen att prova dem. Det går undan helt enkelt men i år har de laddat upp med ett rejält lager, så många bågar att de inte längre får plats ute i butiken.

När farmor nu var på plats och behövde nya solglasögon så såg även jag min chans att haka på. Victor var inte sen han heller och hela familjen begav sig in till butiken.

Nya solglasögon?

Vi provade loss bäst vi orkade. Jag hade spanat in Cutler and Gross senaste kollektion och där tycker jag att det finns många fullträffar, dessutom så är glasen riktigt bra i deras solglasögon. Även bland Moscot och Bottega Veneta finns en hel del trevliga nyheter. Till slut så föll valet på en båge från Cutler and Gross (CG1393). Normalt sett så är jag ganska konservativ (jämfört med trendiga Södermalm) när jag väljer bågar och Åsa brukar få pusha mig lite, vilket jag är glad för. Det är oftast dem som jag är mest nöjd med. När man vågat sig utanför sin comfortzone en aning. Då håller sig bågarna fräscha och moderna lite längre.

David i Cutler and Gross CG1393

Farmor provade loss även hon och Victor agerade smakråd med bravur.

”Nej, de är för breda för dig”
”Ja, den där passar bra till ditt ansikte”

Själv stod jag mest och funderade var han hade plockat upp allt. Är vi verkligen så skadade? Är det så det låter hemma hos oss? Svaret på den frågan är förmodligen ja, men vi har jäkligt kul under tiden.

Efter en stund så hade de minskat ned antalet varianter till ett något mer hanterbart ensiffrigt tal.

Det blev till slut en Celine CL40166I och en Bottega Veneta BV1005S.

Årlig synundersökning

Därefter så var det dags för mig att göra den årliga synundersökningen. Jag var lite orolig innan att jag skulle behöva progressiva glas och att ”gubbsynen” skulle komma även till mig. Kan gladeligen meddela att än så länge är jag ung och fräsch (gällande synen) och klarar mig med lite avlastningsglas. Därefter så blev det tryckmätning och ögonbottenbilder. Med beröm godkänt.

Även Victor klarade sig igenom sin synundersökning men han kommer förmodligen att få börja med speciella glas och linser för att motverka närsynthet framöver. Den killen hade förmodligen lite otur i genlotteriet. Som tur är så längtar han till den dag då han får egna glasögon och ser det som en accessoar. Något som tog mig rätt många år att komma fram till.

Bubblor efter shopping?

Bubbel efter solglasögonshopping

Shopping avslutas med bubblor, det är sedan gammalt. Efter en underbar eftermiddag i butiken så avslutade vi med middag på Deli Di Luca som ligger runt hörnet från butiken. Där skålades det i Pellegrino tills mörkret inföll.

Visa alla inlägg