Glasögontrender 2023

Trender glasögon – Direkt från Paris

oktober 25, 2023 | Glasögon
Hem / Mode / Trender glasögon – Direkt från Paris

Trender glasögon ? – Vi drog till Paris

Det finns nog ingen stad som jag blir så inspirerad i som Paris. Jag älskar att bara sitta och titta på människor. Det som slår mig är att stil har verkligen ingen ålder och att de människor som lyser starkast är de som vågar vara sig själva. Och i Paris så vågar de verkligen vara sig själva. Jag tänker på den man i 80-årsåldern som rastar sin hund iklädd idel färg från topp till tå med ett par klotrunda kornblå glasögonbågar eller en kvinna med knallgrön maffig lång kjol och ett par svarta cat-eye solglasögon som svassar fram mellan stolarna på uteserveringarna.

Det som skiljer Paris från många andra storstäder är frånvaron av stora kedjor. Visst finns de där också men de dominerar inte på samma sätt. Många små butiker har egendesignade kläder och glasögon som bara finns just där och som görs i liten skala. Man handlar också sin ost, kött och bröd etc. i affärer som är bäst på just detta.

Optikerbutikerna är särskilt utmärkande med en fantastisk känsla för stil och mode.

För att se de kommande trenderna så besökte vi framför allt Marais där fashionweek var i full fart och modedesigners från hela världen samlats. För precis som allt mode så börjar trenderna någonstans och sipprar sedan vidare till accessoarer som glasögon och solglasögon.

Trender glasögon

Det fanns såklart en oändlig variation på glasögontrender men vi kunde ändå urskilja några starka trender som lyste igenom:

 • Trender glasögon – California vibes
  Trenden med de aztekiska mönstren som för tankarna till 90-talets indianromantik med boots och mocka tillsammans med dessa säregna mönster sågs nästan överallt. Även i inredning på mattor och kuddar. Här kommer ju det californiska märket Oliver Peoples till sin rätt och fulländar stilen.
 • Trender glasögon – Mix and match
  Trenden med att blanda olika mönster och färger blir allt starkare. Gärna leopardmönstrat med en tweedkavaj och en stark färg på någon accessoar är inte alls främmande i de kommande trenderna. Där ser vi Dior och Celine sätta trenderna med färger som vågar sticka ut
 • Trender glasögon – Metall och glitter
  Silver är på ingång på allvar. Allt från silverfärgade boots och jeans till kedjor. Metalliska tyger eller paljettbeströdda hoodies. Fest och bohostilen blandas friskt och skapar en cool och trendig look som fungerar både dagtid och kväll. Pimpa upp dina glasögon med en maffig silverkedja så blir det pricken över i:et. Franska Ahlem gör dessutom de snyggaste silverbågarna som är helt rätt på trenden.
 • Trender glasögon – Färg
  Färg, har vi sagt tidigare att färg är inne så kommer det ännu starkare nu. Rött, blått, grönt och gult är de färgerna som vi ser mest men färg i allmänhet är en stark trend i både mode och inredning. De som gör färg bäst är det Italienska märket Res Rei som gör de coolaste bågarna.

Glasögonmässan Silmo

Vi var självklart även på den stora glasögonmässan Silmo som bjöd på många fina montrar och givetvis fantastiska glasögonbågar. Vi träffade designers, köpte accessoarer och såklart en massa nya bågar. Det trillar konstant in nya bågar i butiken och vi lägger upp dem på hemsidan så fort vi bara kan. Du hittar alltid det senaste vi lagt upp under ”senast inkommet”.

Visa alla inlägg