Poolen

Mina ögoninfektioner del 2

augusti 15, 2019 | Davids inlägg
Hem / Davids inlägg / Mina ögoninfektioner del 2

Jag inser att jag får lite svårt att skriva snabblärd i mitt CV eller jag kanske skulle kunna använda ordet envis istället. Det känns ju lite mer ”fritt” för läsaren att tolka. För hur som helst så kräver mina ögoninfektioner fler inlägg. Det var helt enkelt dags för en ny resa och en ny infektion, så vad var det som jag inte hade lärt mig från den förra infektionen? Eller var det kanske för att jag helt enkelt var lite för nöjd med mina dygnetruntlinser?

Ja, det var väl det där med att lyssna på sin fru kanske.? Att bakteriefloran kan se lite annorlunda ut på andra platser i världen än vad den gör här hemma i Sverige och att man kanske bör vara lite extra försiktig med linser när man är ute och reser?


Vi drog iväg till Curacao, livet lekte och solen sken. Vi badade i havet och allt snurrade på precis som det skulle. Sista dagen fick jag en snilleblixt. ”Vi tar en drink i poolbaren!”. Åsa vägrade men jag använde mitt leende och mina säljarkunskaper och efter ett litet tag satt vi där i poolbaren och sippade på varsin metrosexuell drink. 

Den enligt min fru så ”äckliga” hotellpoolen

Dagen efter skulle planet lätta för vidare färd mot Aruba, jag vaknade upp med ett svullet öga och en förmaning kring hur dumt det hade varit att bada i den där ”äckliga poolen”. Väl framme på Aruba var det bara att börja leta efter en läkarmottagning för lite flytande penicillin. För dig som inte har fått en ögoninfektion så kan jag avslöja att man blir ganska ljuskänslig och att Aruba då är helt fel ställe att vara på. Fick mörklägga hotellrummet och fokusera på ljudböcker ett tag, vilket kanske inte helt ingick i semesterplanerna…

I början av infektionen…

Den här gången hade jag i varje fall lärt mig något och hade tagit med ett par slipade solglasögon. Det var värt oerhört mycket och blev genast mina nya favoriter. Till nästa gång hade jag dessutom flera planer på hur jag skulle kunna slippa ögoninfektioner.

Visa alla inlägg