En riktig synundersökning tar tid

En riktig synundersökning tar tid

november 15, 2021 | Klinisk
Hem » Blogg » Klinisk » En riktig synundersökning tar tid

Visste du att 80% av alla dina sinnesintryck kommer via synen, dvs dina ögon. Jag tror att vi alla någon gång i livet upplevt att synen eller ögonen krånglat och hur irriterad man blir då. Med den allt mer digitala livsstilen vi har idag så märker vi optiker att allt fler människor får problem i och omkring sina ögon.

Det är allt från huvudvärk till värk i de där vecken i pannan, till suddig syn och torra ögon. Efter pandemin har vi sett en rad nya besvär där många små dolda skelningar plötsligt blivit svåra att hantera och som ger dubbelseende och en rad andra otrevliga symptom. Även trötta, röda och grusiga ögon har blivit allt vanligare.

Att bara kolla synfelet och inte resten av samsynen eller ögonhälsan gör att många fortsätter att ha problem med sina ögon trots att de ju nyss har varit hos optikern och gjort en synundersökning.

En-riktig-synundersökning-2_1400x

Varför tar en riktig synundersökning tid?

För att veta om man har några tidiga tecken på ögonsjukdomar eller om man har besvär med sina ögonmuskler, dolda skelningar, torra ögon, högt tryck i ögonen, ja listan kan göras ganska lång så behöver en synundersökning ta mer än 20 minuter. Hos oss bokar vi 60 minuter för varje kund.

Vi optiker behöver också anpassa dina glasögon efter just dig och dina behov. För att kunna göra det behöver vi veta hur du jobbar eller om du gillar att mecka med bilen eller att ligga i sängen och läsa böcker. Allt detta påverkar hur vi anpassar glasen för att du ska få så bra seende som möjligt.

Förebyggande åtgärder

Nuförtiden så finns det lösningar till det mesta men det allra bästa är att vi ofta kan jobba förebyggande. Hittar vi tidiga tecken på ögonsjukdomar så skickar vi till ögonläkare i tid innan det har utvecklats helt. Och ser vi att en 8-åring börjar bli närsynt så kan vi jobba med s.k. myopikontroll och försöka stoppa utvecklingen av hens synfel och förebygga en rad ögonproblem i framtiden. 

Till vår hjälp har vi en massa teknologi och vi jobbar med AI-bedömningar av din näthinna, med direkt kontakt med ögonläkare som vid behov bedömer och skickar svar inom 24 timmar.

Var det länge sedan du gjorde en synundersökning?

När gjorde du själv en riktig synundersökning senast?
Om svaret på frågan är att du inte riktigt kommer ihåg så är det förmodligen dags igen. Se till att ta hand om din syn och dina ögon. 80% av våra sinnesintryck kommer som sagt från synen…

Välkommen in till oss!

Visa alla inlägg