Hultins Optik blogginlägg Photoshoot

Photoshoot

juli 23, 2020 | Davids inlägg
Hem » Blogg » Davids inlägg » Photoshoot
Vad har Angelina Jolie och Mark Zuckerberg egentligen gemensamt med oss?
Att vi alla har blivit fotograferade av samma fotograf är väl ungefär det enda som jag kan komma på och i mitt fall så var det mer en slump och tillfällighet än något annat.

Hur som helst så började det med att Hultins Optik behövde fräscha upp hemsidan. Vi kände väl alla att den känsla som finns i butiken inte riktigt fanns på hemsidan och allt är väl svårt att få med. Efter 81år så sitter självklart en del i väggarna. Men skam den som ger sig…

Med många fantastiska, kreativa och duktiga fotografer bland kunder och kompisar så föll till slut valet på Henrik Folkesson. Ett val som ingen ångrar en endaste sekund.

Hur kom jag in i bilden?

Dotterbutiken ”Optik Övfre” som håller på att få en ny hemsida var först ut och därefter så var det dags för plåtning på Hultins Optik. Då det endast är tjejer som jobbar på Hultins Optik så blev jag inringd för att prova några herrbågar. Försökte först förhandla med min fru kring arvode men hon var benhård och påstod att det redan ingick i mitt kontrakt som bloggare. Ni som har läst något här tidigare vet att det är ganska exakt lika med noll och inte alls så lukrativt som jag kanske själv hade önskat.

Såhär i efterhand så är jag inte ett dugg missnöjd då jag fick en superkul dag. Tänk att en hel dag få gå runt och slänga sig med nya termer, fantastiskt och nu kan jag dessutom plita ned AD, modell och fotograf någonstans i CV:t.

Butik och personal

Vi började med lite bilder i butiken och på personalen (de som jobbade såhär i semestertider). Tacksamt nog ställde de upp som modeller.

Åsa och Elsi valde båda två bågar från Eque.M. Pauline är ny på Hultins så hon fick inte välja alls och vi behövde någon i ett par solglasögon från Celine (CL40090I). Att välja bågar själv är tydligen något som man måste förtjäna, vilket jag själv fått erfara efter många år med Åsa. En som hade förtjänat det var Faya som snabbt valde ett par riktigt snygga solglasögon från stekheta Bottega Veneta.

Dags för produktbilder

Därefter så började vi rigga på innergården för lite stilleben. Kreativiteten flödade och det kändes som en bättre workshop där ingen idé var för dålig. Allt skulle plåtas och inget kunde bli dåligt var känslan. För mig som ofta sitter försjunken i Excel så var det här något helt nytt och jäkligt häftigt.

Det blev huvuden, blommor, marmor och mycket annat som vi kunde hitta i butiken och bland gammalt skyltmaterial. Sedan så insåg vi att vi nästan hade missat det som jag egentligen skulle vara där för, prova herrbågar. Vi körde loss med ett antal bågar. Efter ett tag så bytte vi plats och jag fick även testa att plåta lite. Det var nog tur för Henke (ja, efter den dagen är det inte Herr Folkesson längre) har en betydligt rockigare och kanske lite coolare stil än vad jag besitter.

Henrik Folkesson Cutler and Gross

Jag fick till lite Saint Laurent känsla i några bilder, trots att Henke på bilden ovan har en båge från Cutler and Gross (CG1320). Jag hade övat lite innan med några bilder på min fru. Men det här var betydligt enklare. Henke hade helt enkelt ett språk som bara han och kameran förstod.

David Aldén i glasögon från Ahlem

Bokomslag?

Henke lyckades även fixa en bild som jag mycket väl skulle kunna använda till ett bokomslag. Nu behöver jag bara skriva boken. Just det jag skulle ju vara noga med att skriva vilka bågar som finns med på bilderna också. På bilden ovan så har jag en av mina favoriter från Ahlem (AH PLACE D´ANVERS) med tonade gradalglas.

Allt roligt har väl ett slut och så även den här dagen. Visst är ovanstående bilder slaktade i kvalité och upplösning. De borde kanske även justeras i toner och färg men kom igen. Det här är en blogg och om jag inte blivit avsatt på min post så kommer det säkert att dyka upp fler bilder framöver.

Visa alla inlägg