Otroligt lätta sportglasögon

Otroligt lätta sportglasögon

maj 28, 2024 | Davids inlägg
Hem / Davids inlägg / Otroligt lätta sportglasögon

När chansen att testa otroligt lätta sportglasögon dök upp så var jag inte sen att haka på. Under förra året så tog Hultins Optik in det innovativa premiumvarumärket Out Of som har riktigt härliga sportglasögon. Jag var självklart inte sen på att gå igenom utbudet.

För mig själv så tänkte jag att det skulle bli perfekt med ett par sportglasögon som jag kunde använda både som cykelglasögon, löparglasögon och padelglasögon. I verkligheten så skulle det bli något helt annat men mer om det senare.

Out Of – Otroligt lätta sportglasögon

Varumärket tillverkar sportglasögon och skidglasögon i premiumsegmentet och har vunnit ett antal priser, bl.a. för sina innovationer. De kan stoltsera med världens lättaste sportglasögon och även sportglasögon och skidglasögon med en lins som växlar mellan ljus och mörk på 0,09s. För dig som vill fördjupa dig ytterligare rekommenderar jag ett besök på deras officiella hemsida. Där finns det ett antal filmer som på ett bra sätt visar hur glasen fungerar.

När det gäller sportglasögonen så har de 3 modeller, alla med sina fördelar. Modellerna är unisex så de fungerar lika bra som löparglasögon för dam som cykelglasögon för herr.

Vilka bågar fastnade jag för?

Out Of Piuma – lättast i familjen

Världens lättaste sportglasögon i kategorin väger enbart 16,8gram och har både fotokromatiska (färgskiftande) och polariserande glas. Att ha polariserande glas i ett par sportglasögon är superskönt om man t.ex. har tänkt att använda dem vid havet ex. vid segling eller som fiskeglasögon. Fotokromatiska sportglasögon är också skönt om vädret eller ljuset förändras. Det är inte alltid som man vill ha ett par supermörka sportglasögon.

Out Of Rams – snyggast i familjen

Rams är också en väldigt lätt båge som väger in på 21,6gram så det är inga tungviktare vi pratar om här heller. Däremot så skiljer det lite mer när det kommer till linserna. Här är det en fin lins från Zeiss men utan funktionen av färgskiftande glas eller polariserande linser. I mina ögon de snyggaste bågarna från Out Of. Fungerar självklart väldigt bra som sportfashion vilket Andreas Lundstedt visade i vår senaste plåtning.

Out Of - Sportglasögon_Otroligt lätta sportglasögon

Out Of Bot 2 – mest teknisk i familjen

Flaggskeppet i produktfamiljen heter Bot2 och har en galet cool teknik. Den gör att linsen kan gå från ljus till mörk på 0,09sekunder. Den här modellen hade varit ett självklart val för mig om jag behövde ett par cykelglasögon för MTB. Om jag satsade på landsvägcykel eller för den delen cykelpendlade till jobbet. På många sätt måste det vara de absolut bästa cykelglasögonen om man pendlar till jobbet. Med tanke på att det kan vara ett typ av väder på morgonen och ett annat typ av väder på eftermiddagen när man cyklar hem. Vi har ju dessutom en ganska lång höst/vinter/vår i Sverige. Att ha ett par glasögon som fungerar oavsett årstid och väder hade jag uppskattat något enormt om jag cykelpendlade. Bilden på Bina i ett par Bot 2 från senaste plåtningen kunde jag inte låta bli att ta med. Även om jag vet att hon själv använder Rams när hon tränar för sitt Iron Man.

Otroligt lätta sportglasögon – mitt val

Eftersom titeln på inlägget är just otroligt lätta sportglasögon så kanske det inte är så svårt att klura ut vilka jag valde. Det blev ett par Out Of Piuma The One för mig, världens lättaste i kategorin. Jag triggade på att de var just de lättaste även om samtliga ovan är lättare än många av de bågar som finns på marknaden. Det kändes lite coolt med hur de använt material som kolfiber för att hålla nere vikten. Du som har läst mina tidigare blogginlägg vet redan att jag uppskattar färgskiftande (fotokromatiska) glas. Så ett par sportglasögon med fotokromatiska glas kändes helt rätt. Att de dessutom är polariserande gör att ljuset blir väldigt skönt om man exempelvis använder dem på havet.

Långtidstest av sportglasögon – summering

Jag har använt glasögonen otroligt mycket så det blev ett längre test än väntat. Från början fanns grandiosa planer på att jag skulle testa dem som löparglasögon, cykelglasögon, padelglasögon m.m. Så mycket löpning och cykling har det tyvärr inte blivit. Mer än enstaka gånger men däremot så var det de absolut bästa brillorna att ha på semestern. De vägde ingenting, 16,8g kan man ju nästan bortse från. En otroligt skön polariserande lins gjorde dagarna vid havet ännu bättre. Att de var gjorda för att sitta kvar var bra när man blev lite svettig i solen. På det negativa kan man ju nämna att polariserande linser fungerar väldigt dåligt med mobilskärmar. Det kan man inte klandra glasögonen för, snarare sig själv för att man valt polariserande glas. Å andra sidan kanske man inte har fokus på mobilen när man väljer sportglasögon?

Om vi nu ska våga oss på ett betyg till Out Of Piuma, så blir det fem glassar av fem möjliga i betyg.

Positivt:

  • Otroligt lätta
  • Sköna att ha på sig
  • Snygg design
  • Fotokromatisk lins
  • Polariserande lins

Negativt:

  • Polariserande lins vid mobilanvändning

Rabattkod

Om du har kommit så här långt och likt jag blev väldigt sugen på att otroligt lätta och sköna sportglasögon från Out Of. Då kan du använda rabattkoden: ”DavidOO2024”. Fungerar fram till sista juni 2024 och ger dig 10% rabatt.

Visa alla inlägg