Varför jag älskar mitt yrke

oktober 30, 2020 | Klinisk
Hem » Blogg » Ögonhälsa » Varför jag älskar mitt yrke

Jag heter Karin och är optiker. Jag har jobbat i en massa år nu och här på Hultins har jag varit i 6 år snart. Oj, vad tiden går!

Det roligaste med mitt jobb är möten med alla fantastiska människor som kommer till oss. (Ja vi säger ofta att vi har de Bästa kunderna i världen. Dessutom har vi många långväga gäster).

Jag älskar när jag gör synundersökning på en äldre person, och får höra denna berätta om sitt liv. Jag får hjälpa till att lösa deras synproblem, så de kan fortsätta med sina favoritsysslor. T ex Bernt 86 som plöjer två dagstidningar från pärm till pärm, varje dag, samt översätter tyska texter som extraknäck bara för att det är så roligt. (och undrar varför ögonen känns lite trötta på kvällen..)

Eller Ulla 77 som börjat sticka igen sedan hon upptäckt att det finns hur mycket roliga stickbeskrivningar som helst på YouTube!

Ofta kommer någon stilmedveten kund in och säger att de bara ska ta en första titt på bågar. De brukar nämligen ALDRIG hitta några utan letat i flera år. När de en kvart senare går iväg med en hemlåningslåda full med bågar som de älskar känner jag mig så nöjd!

Vi optiker har en rolig mix av flera helt olika delar;
-Den medicinska biten med synfel och ögonbesvär.
När man kan hjälpa någon att se bättre eller få mindre besvär med huvudvärk så känns det så gott!

-Modebiten, med färg, form och design på bågar och solglasögon från en massa unika märken. Så roligt det är att hitta en båge som kunden verkligen klär i, och som hen blir glad av att ta på!

-Dessutom verkstadsbiten, (som inte alla optikerbutiker har längre.) Det är kul att få jobba med händerna. Vi slipar in glasen i bågarna, lagar, polerar, fixar o trixar. Det känns fint att kunna erbjuda kunder att få nya glas i egen båge (återbruk, Ja absolut!) medan de avnjuter en kaffe i vår fina butik.

Varje dag på mitt jobb bjuder på nya händelser och erfarenheter. Vi är ett supergäng här och det är alltid roligt att komma till jobbet!

Hoppas vi ses!

Visa alla inlägg