Pauline – Optiker på Södermalm

Pauline - Optiker på Södermalm

Pauline

Hur länge har du jobbat i optikbranschen?
Jag har jobbat i optikbranschen sedan 2013.

Vad tycker du är roligast med att vara optiker?
Jag älskar att få hjälpa människor. Arbetet är socialt,  väldigt varierande med delar både inom det kliniska, mode och en del hantverk.

Berätta något som inte alla vet om dig
Att jag kommer från Skinnskatteberg, så jag är uppväxt på landet med 1mil till skolan.

Kan du tipsa om någon bra serie?
Gangs of London som jag satt och blundade mig igenom eftersom den var lite hemsk.

Har du någon skämslåt?
Vågar jag säga det? Då kanske det kommer med i intervjun.
Cascada – Everytime we touch

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Jag går gärna ut och äter en middag, att umgås med min sambo och vänner älskar jag.  Jag tycker också att det är fantastiskt kul att shoppa.

Vilka är dina senaste glasögon/solglasögon?
Eque.M California Signal

EM California Signal Sun

Finns det något märke som ligger dig lite extra varmt om hjärtat och i så fall vilket?
Celine, jag älskar Celine för att de gör sjukt snygga bågar. Det händer något samtidigt som det inte är helt crazy. De håller en bra balans helt enkelt.

Vad är speciellt med Hultins Optik?
Oj, det är mycket men jag skulle nog säga att det är väldigt familjärt och att kunderna verkligen är i fokus. Det är inte något man bara säger, utan här är det verkligen så också. Vi har t.ex. längre undersökningar vilket gör att man hinner leverera en undersökning med kvalité.

Hur känner du när du går hem från jobbet?
Det var länge sedan jag trivdes så bra på en arbetsplats och kollegorna känns verkligen som en familj.

När kände du senast att du gjorde skillnad för en kund och vad gällde det?
Det känns som om det är hela tiden. När man får chansen att hjälpa en kund så att de ser bra, det är en skön känsla.

Finns det någon trend genom tiderna som du gillat lite extra?
Jag gillar stora bågar, det är kul.

Vilket djur skulle du helst vilja vara?
Helt klart lejon, för att de är så coola. Vackra med pondus och power. Ligga och glassa hela dagarna på savannen hade jag också stått ut med tror jag.

Vad ser du för fördelar med att jobba på Hultins och inte i någon kedja?
Längre undersökningstider, vilket gör att jag kan göra ett bättre jobb. Jag får en chans att hinna upptäcka förändringar och jobba enligt kvalitetsnormen. Sedan så är utbudet väldigt bra med handplockade bågar och det är kul att hjälpa kunder med något som är lite unikt och snyggt.

Vad ville du jobba med när du var liten?
Jag ville bli polis och fånga tjuvar.

Hur märker ni av hemsidan?
Vi hjälper till att stämma av styrkor på glas i weborders så att vi säkerställer att det glas som kunden valt kommer att fungera och bli snyggt i bågen. Det ringer in en hel del personer som sitter och kollar på hemsidan som vill ha hjälp att välja glas. Sedan så är det många som sett bågar på hemsidan och som kommer in i butiken för att prova dem. Det är roligt att ännu fler får upp ögonen för oss.