Bågvägg på Silmo

Paris fashion week

oktober 8, 2019 | Mode
Hem » Blogg » Mode » Paris fashion week

Hultinstjejerna drar till Paris

Vi stängde butiken i två dagar och åkte ner till Paris stora glasögonmässa Silmo som hålls under Paris Fashion Week. Parismässan är en av de största glasögonmässorna och extra rolig då stora modehus blandas med lite mindre independent eyewear.

Vi var ute efter att se nya trender, hitta fina glasögonkedjor som efterfrågas mer och mer men även möta leverantörer med nyheter från världens alla hörn.

Vilka var de stora snackisarna?

En stor snackis senaste tiden har ju varit linser som ändrar färg vid UV-exponering till att bli som solglasögon. Något annat som vi såg var att fler och fler börjar använda är mer hållbara materialval i sina bågar. Det är något vi vid upprepade tillfällen försöker påverka våra leverantörer till. Inte bara hållbart material men även slopa onödiga plastpåsar runt varje båge vid leverans. Kul att se att något händer på den fronten. Kolla gärna in Dick Moby som jobbar aktivt med detta.

Vilka trender gäller just nu?

Modemässigt så ser vi två väldigt starka trender som är motsatser till varandra. Den ena tunna fina metall eller titanbågar gärna i lite mer udda former som sexkantigt eller de 70-talsformer som vi alla älskar, fast i modern tappning. Här hittar vi varumärken som Ahlem, Dior, Eque M, Savile Row och Mykita. Gärna med ett lite tonat glas som gör glasögonen än mer lyxiga.

Den andra trenden med kraftiga coola acetatbågar både klassiska svarta och bruna men även senapsgula, transparenta och kolafärgade toner som känns helt rätt nu.

De varumärken som gör denna trend bäst är bl.a Cutler&Gross, Moscot, Saint Laurent och Gucci.

Vi passade även på att göra Paris

Dag 2 begav vi oss ut på stan för att kolla in de franska optikerbutikerna och vi begav oss till Marais. Första stoppet blev hos våra favoriter Moscot som precis öppnat en butik i det området. Vi hittade en mängd fina butiker (inte bara optiker). Vi konstaterade att det finns ett fantastiskt utbud av små personliga butiker med handplockade sortiment med känsla för stil och service. Många storstäder ser nuförtiden likadana ut med samma butikskedjor, fik och restauranger vart du än kommer i världen men inte här. Och det påminner oss lite om hur vårt älskade Södermalm är.

Efter två fullspäckade dagar har vi handplockat de bästa godbitarna ur världens finaste glasögonkollektioner. En del har redan börjar landa i butiken och här i webshopen.

Varmt välkomna!

Visa alla inlägg