Optikmässan 2019

Optikmässan 2019

september 2, 2019 | Bågar
Hem » Blogg » Davids inlägg » Optikmässan 2019

Då var det dags att avlägga rapport från Optikmässan 2019 som har passerat. Den hamnade på min lott och tydligen så hamnade Paris-mässan på tjejernas lott, slumpen är bra underlig ibland. Men jag är inte bitter utan hade en riktigt härlig mässa med väldigt många bra och trevliga möten.

Kort summering:

För er som inte riktigt orkar läsa ett helt blogg-inlägg så kan jag summera och säga att det verkar komma två stora trender. Den ena är tunna stålbågar (tänk USA 70-tal eller Tyskland 90-tal så är du nära) och den andra är lite bredare bågar i acetat (typ Cuttler & Gross).


Några som har valt att följa båda trenderna är svenska Vasuma, där jag gick igenom den kommande kollektionen med Steffen som är en av grundarna. Galet skön lirare och det finns flera bågar som jag tror kommer att fungera bra framöver.

Vasuma solglasögon
Solbrillor ur Vasumas senaste kollektion


Hos Gucci är det en hel del logos som gäller, lite retrokänsla. Saint Laurent har i vanlig ordning en clean kollektion och något som känns fräscht är Bottega Veneta. Där har det hänt en hel del efter att Daniel Lee, som senast kommer från Celine har fått sätta sin prägel på den nya kollektionen.


Jag tillbringade även en hel del tid i Tom Fords monter. Där blev det många härliga skratt och stämningen var på topp. Både båg och sol-kollektionen fick en ordentlig genomgång. Sin vana trogen så är Tom Ford duktig på att göra bågar som passar på nästan alla människor. Även här var det en hel del väldigt snygga stålbågar.

Smygreklam för klarsynt
Solglasögon ur Tom Fords senaste kollektion
Delar ur Tom Fords senaste solkollektion
Delar Tom Fords senaste solkollektion
Delar ut Tom Fords senaste solkollektion
Delar ur Tom Fords senaste solkollektion
Pilotbåge från Tom Ford
Pilotbåge ur Tom Fords senaste kollektion

Det var vad jag lyckades skrapa ihop från Optikmässan 2019 men håll utkik i webbutiken. Den kommer att uppdateras så fort bågarna finns tillgängliga på marknaden och dessutom så har tjejerna lovat en utförlig rapport från mässan i Paris med mer bilder och fler märken.

Visa alla inlägg