Towers

Mina ögoninfektioner del 1

augusti 15, 2019 | Davids inlägg
Hem » Blogg » Davids inlägg » Mina ögoninfektioner del 1

Efter att ha följt med till 4 olika butiker under 11år så blev jag till slut gift med en optiker. Först måste jag börja med att säga att jag har en riktigt grym optiker och det var väl egentligen därför som jag bytte butik, när hon gjorde det. Sedan så har jag en rätt bra fru också men det hör inte lika mycket till den här bloggen, förutom i just det här fallet. För det finns en del baksidor med att vara gift med en optiker, man vet liksom inte riktigt när det är ens fru eller optiker som pratar.

Min fru
Min underbara fru OCH optiker!

I mitt fall så har det resulterat i några mindre trevliga upplevelser som kallas ögoninfektioner. Under årens lopp har jag samlat på mig en hel del erfarenheter och jag känner själv att jag har blivit betydligt bättre på att undvika dem.

Första gången

Första gången jag fick en ordentlig ögoninfektion var i Kuala Lumpur. Efter en natt med en AC riktad rakt i ansiktet vaknade jag upp med riktigt torra ögon. Förmodligen hade jag dessutom ”justerat” linserna lite i sömnen. Det kändes inte så bra helt enkelt men jag tänkte inte så mycket mer på det eftersom det var dags för oss att checka ut och bege oss till flygplatsen. Linserna hade jag självklart redan plockat ut i någon form av förhoppning om att det här skulle nog ordna till sig ganska omgående. Någon timme in på flighten märkte jag att det här kommer nog inte riktigt att ordna upp sig av sig självt. Ögat sved som aldrig förr och rann konstant.

Heavybag
Med olika typer av glasögon, linser och solbrillor kommer min väska snart att vara som min frus…

När vi mellanlandade i Doha så hade läget blivit betydligt sämre och jag märkte på Åsa att det här var tydligen inte så bra. Halvblind försökte jag med min ledsagare leta upp någon form av läkare, vad nu de skulle kunna åstadkomma lite snabbt…

Någon läkare hittade vi aldrig i Doha så det blev till att kliva på planet igen med ett öga som bara rann och rann. Helt ärligt så gjorde det förbannat ont vid det här laget och det blev mina värsta 6h på ett flygplan någonsin (inkluderat de med en skrikande bebis som dessutom råkade vara min).

Väl hemma i Sverige så blev det taxi direkt till St:Eriks ögonsjukhus. Flytande penicillin och ett par dagar i ett mörkt rum blev min dom, vilket jag var rätt tacksam över då det ett tag såg ut att vara betydligt värre…

Hade jag lärt mig något av det här?

Tveksamt, det skulle behövas lite mer visade det sig och det känns sådär när man inser att man blir tvungen att skriva ”ögoninfektioner del 1” på inlägget.

Eller jo, förresten.
Sov inte med en AC som fläktar torr kall luft rakt ner i ditt ansikte om du sover med dygnetruntlinser!

Visa alla inlägg