Moscot Miltzen TT Blogg

Många nyanser av brunt

november 22, 2019 | Bågar
Hem » Blogg » Davids inlägg » Många nyanser av brunt

Igår kom Åsa hem och berättade att det var dags för mig att beställa nya glasögon. Spontant kände jag, kanon nu har bloggen börjat få lite traction och mitt ”lukrativa kontrakt” kanske inte var så dumt ändå. Håll i dig Blondinbella här kommer jag!

Mina tankar fick snabbt en vändning när Åsa förklarade att det var dags för mig att vara försökskanin. Jag ska prova ett par nya glas och för det så behöver jag välja en båge att sätta glasen i. Det känns självklart också kul även om ordet försökskanin inte klingade lika bra. Tydligen står det i mitt kontrakt, så det var ju bara att skrida till verket och välja en båge. Ett i-landsproblem lika stort som att det är svårt att dippa med de sista små chipsbitarna längst ned i påsen.

Ahlembågen som jag valde senast älskar jag verkligen och kunde absolut tänka mig något liknande igen men den finns där redan och det handlade snarare om att komplettera den. Om jag idag, bara fick välja 2 bågar så hade jag valt en metallbåge samt en ganska klassisk båge i brunaktig ton.

Brunaktig ton?

Ja kärt barn har många namn; Havana, Tortoise, sköldpaddsfärgad, brunspräcklig eller helt enkelt bara brun. Oavsett så passar en brunaktig båge till mycket och något som bör finnas i var mans glasögongarderob, så även i min.

Jag gick in på hemsidan och webshoppen där jag snabbt filtrerade bågarna på ”brun”. Det blev ganska många träffar och de bågar som tillverkas i olika färger har ofta någon variant av brunt. Efter att ha surfat runt så fastande jag lite extra för två bågar.

Ah_Rue_Servan_DarkTurtle_Front
AHLEM AH RUE SERVAN

AHLEM AH RUE SERVAN
En båge som jag tycker gör sig väldigt bra i Dark Turtle. Lite mer markerad och med detaljer på både båge och skalm.

Moscot Miltzen TT Tortoise
MOSCOT MILTZEN TT

MOSCOT MILTZEN TT
Moscots uppdaterade variant av Miltzen tycker jag är en riktig hit. Spot Tortoise gör sig väldigt bra till de nya TT skalmarna i guld. Valet föll till slut på en Moscot Miltzen TT i Spot Tortoise / Gold.

Nu inväntar jag de nya glasen och lovar att återkomma med en utvärdering.

Visa alla inlägg