Glasögontrender 2021

Glasögontrender 2021

mars 10, 2021 | BĂ„gar
Hem » Blogg » Mode » Glasögontrender 2021

-Vad ser vi för glasögontrender 2021? 

Vi ser tre starka trender i Ă„r.

Vi ska försöka guida lite i de starkaste glasögontrender som vi ser 2021. Den första Ă€r 90-talstrenden, med rutiga skjortor och lite mindre runda eller fyrkantiga metallbĂ„gar som matchar den stilen bĂ€st. TĂ€nk lite grungestil sĂ„ Ă€r du pĂ„ rĂ€tt vĂ€g. En annan del av 90-tals trenden Ă€r ”more is more”. HĂ€r kommer influenser frĂ„n t.ex Versace med mycket guld, kedjor och större logotyper. Den som gör den trenden absolut bĂ€st just nu Ă€r stjĂ€rndesignern Daniel Lee. Han gjorde succĂ© med Celine tidigare och har nu gĂ„tt till anrika italienska Bottega Veneta. Stora guldkedjor som accessoar till dina solglasögon eller glasögon Ă€r superhett just nu och faller Ă€ven under denna trend. Vi har massor av fina kedjor i butiken som kan anvĂ€ndas som bĂ„de glasögonkedja och halsband.

Andra trenden Ă€r tonade glas: 

Tonade glas Àr fantastiskt och man kÀnner sig alltid snygg i det. Antingen sÄ inspireras man av 70-talet i ett par lite större bÄgar med gradaltoning som Àr lite mörkare upptill och blir gradvis ljusare nertill för att fÄ den dÀr lyxiga kÀnslan. Eller sÄ tar man ett heltonat glas i blÄtt, rosa eller brunt för att fÄ det dÀr extra. Nu nÀr metallbÄgar Àr pÄ stark uppÄtgÄende sÄ kan det bli lite blekt. DÄ kan ett tonat glas göra hela skillnaden tycker vi.

Tredje trenden Ă€r hĂ„llbarhet: 

Man ser sina inköp som en lÄngsiktig investering och vÀljer dÄ bÄde material och modeller som ska hÄlla över tid.

Franska Ahlem gör sina bÄgar i Àdla material som guld och vitt guld och bÄde design och material Àr förstklassiga och bÄgarnas finish hÄller Är efter Är.

Glasögontrender 2021

Ett annat exempel Ă€r familjeĂ€gda Moscot frĂ„n New York dĂ€r modellerna med ursprung frĂ„n mitten pĂ„ 30-talet Ă€r vĂ„ra absolut mest sĂ„lda bĂ„gar. Det kallar vi hĂ„llbar design! 

Ytterligare ett mÀrke som stÄr sig bra över tid Àr Oliver Peoples. MÀrket som har sitt ursprung frÄn West Hollywood i LA, har levererat mÄnga klassiska bÄgar genom Ären. De tvÄ mest populÀra Àr Gregory Peck och OŽMalley, pÄ bild hÀr nedan.

-Vad Ă€r ditt personliga tips för att kĂ€nna sig bekvĂ€m och snygg i glasögon? 

”VĂ„ga lite mer och ha fler Ă€n ett par”  

Vi svenskar ser fortfarande glasögon som ett mĂ„ste och inte en accessoar som i mĂ„nga andra lĂ€nder. Att ett par glasögon ska matcha allt Ă€r svĂ„rt och mĂ„nga har samma glasögon pĂ„ sig nĂ€r de gĂ„r pĂ„ fest som ute i skidspĂ„ret… 

Ofta Ă€r man van att handla klĂ€der men glasögon handlar man mer sĂ€llan och dĂ„ blir man ofta lite mer feg och tĂ€nker att det ska passa till allt och att man inte ska tröttna, det hĂ€r hör vi varje dag frĂ„n vĂ„ra kunder. VĂ„rt tips Ă€r att ta hjĂ€lp av oss. De kunder som vi har hjĂ€lpt hitta bĂ„gar sĂ€ger ofta efterĂ„t att ”de hĂ€r bĂ„garna hade jag aldrig provat sjĂ€lv”  
Livet Ă€r för kort för att ha trĂ„kiga glasögon, vĂ€lj bĂ„gar som du blir glad av eller som du kĂ€nner dig cool i. 

Visa alla inlÀgg