glasögonHultins Optik

Färgskiftande glas bekvämt både inne och ute

ZEISS PhotoFusion

Färgskiftande glas är klara inomhus och på kvällen. Går du ut på dagtid får de snabbt en färgad ton och du slipper bli bländad. Det finns två varianter: 

Klassiska : De är inte solglas, utan komfortglas, som ändrar färg efter ljusförhållandena för att du ska få ett så bekvämt seende som möjligt. Både inom- och utomhus – dag som kväll. Dessa reagerar inte bakom en bilruta och är något ljusare i färgen än de andra

Som solglasögon: Dessa har en liten grundton, knappt märkbar inomhus men bli upp till 85% mörka utomhus, precis som ett par solglasögon. 

Båda varianterna finns i flera färger och du har även 3 månaders prova-pågaranti om du skulle ångra dig så byter vi till ett par klara glas istället.

Hur fungerar färgskiftande glas?

Glasen anpassar sig automatiskt efter förändrade ljusförhållanden. De reagerar på ljuset omkring dig och ändras från klara till mörka glas när du går ut och vice versa. Färgskiftande glas reagerar på UV-ljus. Det är de fotokroma molekylerna som ändrar sin struktur när de utsätts för ljus. Den justerar sig kontinuerligt så att den optimala mängden ljus når dina ögon. Oavsett om det är starkt solljus eller molnigt.