Moscot Tavlor

En riktig familjeaffär

december 4, 2019 | Bågar
Hem » Blogg » Bågar » En riktig familjeaffär

Vår kärleksaffär med Moscot började 2012 när vi för första gången besökte Milanomässan. Likt oss så är Moscot fortfarande ett familjeföretag och det var nu 5:e generationen Moscot vi fick träffa. Zack som nu är huvuddesigner och yngst i skaran var väldigt ödmjuk och berättade att de en gång i tiden börjat sälja handgjorda bågar från en vagn på Orchard Street i New York. De flesta modellerna som sen levde kvar fick modellnamn efter familjemedlemmar (farbror Miltzen, Zol, etc) även krångliga kunder som Nebb fick en modell uppkallad efter sig med extra bredd över näsan.

Moscots orginalbågar är unika och deras design har levt över ett århundrande. Min man som alltid är skeptisk till allt nytt sa på mässan att han trodde att detta skulle bli väldigt svårt att sälja på Södermalm i Stockholm. Han avrådde mig direkt från dessa, men jag var redan såld och så köptes 60 st Moscot in. Södermalmsborna älskade modellerna, färgerna och historien bakom varumärket och blev snabbt vårt mest sålda märke. Många av våra kunder köper samma modell fast i olika färger för att de vill ha just Moscot.

Moscots tänk är likt vårt, vi vill att Södermalm skall kännas levande. Deras ord om hur de ser på sina butiker är:

A GLOBAL COMMUNITY BUILT ON NEIGHBORHOOD VALUES

Hultins optik firar 80år

När Hultins fyllde 80 år var det inte ett svårt val vilka vi ville göra vår jubileumskollektion med. Vi kontaktade Moscot som blev glada över att få göra ett samarbete och det resulterade i 4 st solmodeller som blev våra limiterade 80-årsmodeller. Zeiss gjorde de blå/grå tonade glasen som blev utmärkande för dessa solbågar.

Moscots orginalmodeller Lemtosh och Miltzen är fortfarande storfavoriter men nya modeller som Jared och Arthur som designats av Zack Moscot börjar klättra i populäritet. Lite grävande i arkivet så har även nygamla orginalmodeller kommit fram som Zolman och Genug.

Nya trenderna med kraftig acetat ger ju nyheten Telena ett ansikte, Al Pacino rockar den stilen totalt.

Även de tunna metallbågarna som är den andra riktigt tydliga trenden just nu gör sig bäst i bågar som Zev. Klassisk men cool med lite 90-tals grunge vibbar.

Det tog sex år, sen kom även min man David krypande till det berömda korset och erkände att han gärna skulle vilja ha ett par Moscot. Det satt långt inne att behöva erkänna detta men suget att tillhöra Moscotfamiljen blev för stort så nu har även han ett par Moscot Miltzen.

Visa alla inlägg