Ahlem med gradalglas Hultins Optik

Ahlem med gradalglas = Match made in heaven

oktober 7, 2019 | Bågar
Hem » Blogg » Okategoriserade » Ahlem med gradalglas = Match made in heaven

Trenderna förändras och det kommer hela tiden nya bågar och kollektioner vilket är kul. För min del så var det dags att uppgradera höstgarderoben med ett par nya glasögon.

Glasögonbågen

Efter optikmässan så gick jag och funderade lite kring de nya trenderna. Om jag nu skulle hänga med i trenderna så var mitt ena val lite mer markerade acetatbågar och det andra var lite tunnare metallbågar.

Jag bestämde mig för att gå på linjen tunna metallbågar och några som gör det riktigt bra är franska Ahlem. Ahlem använder fantastiska materialval och har en grym detaljkänsla. Dessutom så har Ahlem även prickat in den andra trenden med mer markerade acetatbågar även om det inte blev mitt val den här gången. Men håll ögonen på franska Ahlem, de ligger helt rätt i tiden och kommer förmodligen att synas en del framöver.

Den här gången blev mitt val en båge i palladium och äkta guld och lystern i bågen är verkligen magisk. Den båge som jag föll lite extra för var AHLEM AH PLACE D´ANVERS.

AHLEM AH PLACE D´ANVERS (Champagne)

Glasen

Minst lika viktigt som bågen är glasen och med åren så har jag lärt mig att det är skillnad på glas och glas. Dessutom så kan man göra lite mer med glas än att bara sätta in ett enkelslipat klarglas. Det provade jag med mina förra glasögon och gillade det skarpt. Den här gången blev det ett par gradalglas (lätt tonade) för att ge bågen ytterligare lite attityd.

gradalonleather-800x600_Hultins-Optik
Ahlembågen med monterade gradalglas

Gradalglas var första gången för mig. Än så länge har jag inte upptäckt något negativt utan tycker att det blir en skönare och lite mer avslappnad känsla med toning i glasen. Dessutom tycker jag att gradalglasen blir pricken över i:et.

David Aldén med Ahlem och gradalglas
Såhär glad blir man över nya glasögon

För att se hela Hultins Optiks utbud av bågar från Ahlem, klicka här.

Visa alla inlägg