glasögonglasGlasögonglas

Progressiva glas

Med ålder eller ökat närarbete blir linsen i ögat mindre flexibel. Detta gör att man får svårt att se på nära håll. Bästa lösningen på det är progressiva glas. Då slipper man ta av och på glasögonen hela tiden och du kan se skarpt på alla avstånd. Steglöst skarp syn med våra progressiva glas syns inte utanpå glaset utan det är du som bärare som upplever fördelarna.

Vilken typ av progressiva glas man väljer avgörs oftast av synfel, behov och ögonmätningar. Ju bättre och finare teknik man använder ju mindre störningar får man i kanterna av glaset, se bilder:

Progressiva glasögonglas
Individuellt anpassade glas
Standard progressiva glasögonglas
Standardglas

Många har uppfattningen om att progressiva glas är svåra att vänja sig vid och har hört en del i bekantskapskretsen klaga över gungeffekter och smalt seende. Med den nya tekniken så eliminerar man mycket av den fel optik som skapar detta och du får ett glas efter dina egna förutsättningar.

Att gå med ett ”standardglas” kan skapa en mängd olika besvär som huvudvärk och nackproblem för att du tvingas in i ett beteendemönster som inte passar dig.

Våra bästa progressiva glas

Varilux S4 från världsledande Essilor är vårt premiumglas. Där anpassas glasen exakt efter ditt öga och bågens sits i ansiktet. Det gör att man får ett helt skräddarsytt seende som är anpassat exakt efter dig! Vi har otroligt många nöjda kunder med detta glas.