Trender solglasögon

Låt dig inspireras av de kommande trenderna för att hitta något som passar dig. Det finns få accessoarer som kan förändra ett utseende som att byta bågar. Att tänka på sin ansiktsform när man tittar på bågar kan ju ge en liten riktning på vilka bågar man passar i, men som Oliver Goldsmith sa 1969:

”I don’t believe in those theories about a certain style suiting a certain shape of face. Life is too short to worry about such things! If you find a shape you like, wear it!”

Runda bågar

Den starkaste trenden är fortfarande de runda bågarna. Från de klassiska lite större YSL till de mer futuristiska färgade från Mykita.  ”Hipster” trenden håller i sig men förnyas något.

60/70-tal

Återblickarna är framför allt på 70-talet vilket ger lite mjukare toner. Nudefärgat/ Beige ser vi mycket av men även glassiga pastellfärger och matta bågar. På 70-talet var glasögonen i fokus och man valde ofta tonade glas i sina vanliga glasögon. Vi ser att trenden är på väg tillbaka och att de lite transparenta bågarna gör sig väldigt bra ihop med tonade glas.

Floral/Mönster

Mycket färg och starka mönster är en het trend. Guccis nyheter med deras klassiska floral / sidenskarf som ligger som ett lager i bågen är extra härliga.

Crafted / Hantverket

Precis som inom mat och övrigt mode ser vi att kvalitet och det gedigna hantverket fortsätter vara populärt. Det syns på passform och finish på bågarna hos bl.a. Japanska handgjorda Frency & Mercury eller LA-baserade DITA. I Berlin ökar Mykitas produktion så att de har fått flytta till större lokaler.

Spegelglas

Spegelglasen ser vi i alla kollektioner i år. De lite mer sportigare från Ray-Ban till de lite mer fashionista liknande från t.ex. Frency & Mercury. Spegeleffekten varierar från en svag guldton till de mer färgsprakande multilayer som skiftar i många färger samtidigt.

Lek med olika material

Att göra glasögon i andra material än de vanliga har blivit populärt. Material  som slits snyggt gör att bågen får en personlig prägel eftersom användaren  sätter sin egen patina på den. Material som skinn, jeans och trä blir ju bara  snyggare med åren! Även nya tekniker som att använda 3D printers börjar synas. bla i Mykitas senaste kollektion Mylon.