glasögonHultins optik

Kontaktlinser

Fördelarna med kontaktlinser är många. Med den nya tekniken som finns idag kan nästan alla ha kontaktlinser. Även om du har torra ögon eller ett kraftigt synfel går det oftast att korrigera med en kontaktlins, det gäller bara att hitta rätt sort för just dig!

Kontaktlinser

Vill du känna friheten med kontaktlinser t.ex vid sport, skidåkning eller en regnig dag? Komplettera dina glasögon med kontaktlinser! Vill du bara ha kontaktlinser ibland eller dygnet runt? Kom in till oss vi kan hitta rätt kontaktlins för dig och ditt ändamål!

Olika kontaktlinstyper

Vi har en rad olika kontaktlinstyper. Läs nedan för att hitta vilka som passar dig bäst.

Dygnet runt-/siliconlinser
Du slipper det dagliga besväret med i och urtagning, och vätskor. Detta siliconhydrogel material släpper igenom 40 % mer syre an en vanlig månadslins vilket gör det möjligt att använda den dygnet runt i 30 dagar. För att ta reda på om dessa kontaktlinser passar just dig måste en noggrann undersökning genomgås av en kontaklinsoptiker.

Endagslinser
Endagslinser används endast en dag och kastas vid uttagandet. Inga vätskor behövs, du får en ny och fräsch kontaktlins varje gång, de har bättre syregenomsläpplighet och får mindre beläggningar än en månadslins. Finns för de flesta synfelen.

14-dagarslinser
Kan användas på dag bruk i två veckor eller dygnet runt i en vecka. Har bättre syre- och vätskegenomsläpplighet än månadslinser.

Månadslinser
Är den vanligaste korttidslinsen. Kontaktlinserna skall tas ut på kvällen, rengöras och förvaras i en dosa med desinficeringsvätska. 30 dagar efter man har brutit förpackningen slängs kontaktlinserna och ett nytt par påbörjas.