Karin – Optiker på Södermalm

Karin Optiker

Karin

Hur länge har du jobbat i optikbranschen?
Snart i 105 år känns det som men det var visst bara sedan -92.

Vad tycker du är roligast med att vara optiker?
Jag älskar alla dessa härliga människor och livsöden som man stöter på. Det är så många olika människor som man hjälper och jag försöker överträffa deras förväntningar. Jag tycker om att det är ett varierat yrke där det hela tiden händer något nytt. Jag trivs otroligt bra med att jobba som optiker på Södermalm.

Berätta något som inte alla vet om dig
Har ett intresse för spansk mat och spanska olivoljor.

Kan du tipsa om någon bra serie?
Det har blivit väldigt många serier den senaste tiden, senast i raden var Unorthodox och Rita.

Har du någon skämslåt?
Nej, jag skäms inte så mycket faktiskt. Men det finns nog en och annan skämslåt hos mina kollegor.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
Mysiga hemmakvällar och långa promenader. Oj, hur lät det där? Jag gillar att dricka bubbel och äta god mat.

Vilka är dina senaste glasögon/solglasögon?
Dior Stellaire 01 (guld) med slipade Essilor-solglas

Dior Stellaire 01 Gold
Ormix solglas 1,6

Finns det något märke som ligger dig lite extra varmt om hjärtat och i så fall vilket?
Ahlem, Det är så fint hantverk, så fina material och så fina modeller. Sedan så är det en ung kvinnlig designer, det gillar jag.

Vad är speciellt med Hultins Optik?
Det är stämningen och mina arbetskamrater. Åsa och Elsi är så bra på att få ihop det. Det är alltid kul att komma till jobbet samt att vi har världens bästa kunder. Alla vi som jobbar, har jobbat på så många andra ställen och det är något speciellt med Hultins kunder. Något som är svårt att sätta fingret på. Sedan så är vi små, personliga och säljer bara de produkter som vi står för vilket är fantastiskt skönt.

Hur känner du när du går hem från jobbet?
Hejdå macken ses imorgon!
Och sedan ser jag fram emot en ny dag på jobbet.

När kände du senast att du gjorde skillnad för en kund och vad gällde det?
Det känns som att man gör det varje dag, vilket är otroligt härligt. Större problem som kunder aldrig riktigt fått bukt med är lite extra skönt när man lyckas lösa.

Vad ska man tänka på när man väljer glasögon?
Bågar: Välj ett par bågar som man blir glad av att ta på sig. Älska dem idag!
Glas: Det är inte alltid så lätt att veta men diskutera gärna med oss.

Finns det någon trend genom tiderna som du gillat lite extra?
70-tals flirt, det finns något härligt med det tycker jag.

Om jag bara ska ha ett par glasögon för resten av mitt liv, vad ska jag tänka på då?
Då ska du tänka om, det är vad du ska tänka.

Vilket djur skulle du helst vilja vara?
Björn, som ligger i idé på vintern.

Vad ville du jobba med när du var liten?
Jag ville bli lärare som mina föräldrar.

Hur märker ni av hemsidan?
Ja det gör vi absolut. Vi har många kunder som har varit inne och kikat på hemsidan. Folk som ringer och mailar om specifika bågar som vi kanske är ganska ensamma om i Sverige. Det är kul att kunna ha ett sådant utbud.