Emma – Optiker på Södermalm

Emma - Optiker på Södermalm

Emma

Hur länge har du jobbat i optikbranschen?

2019 var året som jag började i optikbranschen.

Vad tycker du är roligast med att vara optiker?

Det är underbart att kunna hjälpa människor att lösa ett problem som de kämpat med. Sedan så är det roligt att titta på bågar tillsammans med kunder och hjälpa dom att hitta rätt i djungeln. Jag tycker vi har så många snygga bågar så ibland är det inte helt enkelt.

Berätta något som inte alla vet om dig?

Jag tycker om att rita på fritiden. Senast gjorde jag ett skivomslag till min sambos band. 

Kan du tipsa om någon bra serie?

Ooh ja, The last of us! Jag har en svaghet för zombie-serier.

Har du någon skämslåt?

Om jag har. En som spelas oftare än jag vill erkänna hemma hos mig är Aqua – Dr Jones, den är sjukt bra att städa till. 

Vad gör du helst när du inte jobbar?

Jag gillar att slappa i soffan med en bok, men sätter mig även gärna ner för att rita och måla.

Vilka är dina senaste glasögon/solglasögon?

Mina senaste brillor är MyKita Liva med grå transition.

Mykita Liva

Finns det något märke som ligger dig lite extra varmt om hjärtat och i så fall vilket?

Ahlem tycker jag väldigt mycket om. Speciellt hantverket och att de små detaljerna i bågarna är handgjorda. Kvalitén är svårslagen och sen är dom sjukt snygga också. 

Vad är speciellt med Hultins Optik?

En liten men hjärtlig butik med kollegor som verkligen bryr sig om sitt jobb och sina kunder. Jag älskar att jag har möjligheten att följa kunden från synundersökningen ut till bågval. På så sätt har vi även möjlighet att säkerställa att kundens styrkor & glas passar i den valda bågen.

Hur känner du när du går hem från jobbet?

Jag känner ofta att jag hunnit med väldigt mycket under dagen, träffat många trevliga människor och inte minst haft kul! När jag varit ledig känns det som att jag har varit borta en evighet. Då märker jag hur mycket jag saknat butiken. 

När kände du senast att du gjorde skillnad för en kund och vad gällde det?

En kund som jag hade som var van vid att gå med tre par glasögon i väskan för olika tillfällen då hen trott att progressiva aldrig skulle fungera för hen. Då kändes det fantastiskt att kunna hjälpa kunden att välja rätt progressivt glas som kunde lösa de flesta avstånd och som komplement ett par terminalglasögon som hen kunde ha vid längre skärmarbete. Detta ledde till mycket större frihet för kunden och jag känner mig alltid superglad när kunden jag har hjälp blir nöjd.

Vad ska man tänka på när man väljer glasögon?

Jag tycker det är viktigt att man väljer en båge som man känner sig snygg i och som sitter skönt. Känner man sig inte bekväm i bågen kommer man aldrig använda den. När det kommer till glas är det viktigt att välja i samråd med din optiker så du verkligen får ut det mesta möjliga av glasen utifrån dina behov. Självklart finns det begränsningar men utifrån dina behov kan vi välja ett glas som lägger optimalt fokus på det område som är viktigast för dig. 

Om jag bara ska ha ett par glasögon för resten av mitt liv, vad ska jag tänka på då?

Du kommer aldrig ha ett par för resten av ditt liv! Se det som ett plus och välj ett par glasögon som du gillar just nu, oroa dig inte för mycket vad du kommer att tänka om 5 år för då kommer du med största sannolikhet redan ha bytt glasögon.

Vilket djur skulle du helst vilja vara?

En katt, tror jag. Det ser alltid så härligt ut kunna sova i solen, bli klappad och bara ta det lugnt.

Vad ville du jobba med när du var liten?

Jag var världens tråkigaste unge som ville jobba på kontor, för min mamma gjorde det. Jag sommarjobbade på ett kontor när jag var 15 och insåg genast att det var ju det tråkigaste jag hade kunnat göra. Efter det var jag bara inställd på att jobba med människor och samtidigt få ha mängder med härliga kundmöten. Det ger mig en massa energi och får mig att älska att komma till jobbet.