Elsi – Optiker på Södermalm

Elsi Optiker på Södermalm

Elsi

Hur länge har du jobbat i optikbranschen?
Jag läste till optiker samtidigt som Åsa och har varit i branschen sedan -98.

När kom du på att du skulle starta eget?
Vi köpte Hultins Optik 2006. Jag hann med att jobba på 3 olika ställen innan vi till slut hittade vår pärla.

Varför valde du att starta eget?
Jag kommer från en företagsam familj och det har alltid känts naturligt för mig att driva eget. Älskar att få göra det man vill och att få göra det på sitt sätt.

Hur har resan med Hultins Optik varit så här långt?
Den har varit väldigt spännande men också väldigt rolig. Det har helt klart varit en utmaning men jag älskar utmaningar och hur man växer av dem. Så länge man tycker att det är kul så ska man fortsätta.

Hur är din och Åsas relation efter alla år?
Vår relation är bättre än någonsin. Vi är som ett gammalt gift par. När vi går ut och äter så beställer vi alltid olika rätter på menyn och sedan delar vi på dem. Vi åldras nog som ett gammalt gift par också. Vi kan vara tuffa mot varandra och ibland tror folk kanske inte att vi är riktigt kloka, vilket vi förmodligen inte alltid är heller. Men det finns så mycket kärlek mellan oss och vi stöttar alltid varandra.

Vad tycker du är roligast med att vara optiker?
Jag tycker att det roligaste är att man aldrig blir färdiglärd. Det finns alltid något nytt att lära sig. Jag älskar kundkontakten och att få göra skillnad. Jag försöker alltid se lösningar och inte problem.

Berätta något som inte alla vet om dig
Ja, det skulle väl vara att jag efter 5 uppkörningar är en ”fantastisk” bilförare. Jag har övat mycket helt enkelt.

Kan du tipsa om någon bra serie?
Seinfeld, Seinfeld och Seinfeld. Jag kan se dem om och om och om igen.

Har du någon skämslåt?
Jag har nästan bara skämslåtar men om jag bara får välja en endaste så får det nog bli ”Blaim it on the rain med Milli Vanilli”.

Vad gör du helst när du inte jobbar?
När jag inte jobbar så lagar jag gärna mat, umgås med familj och vänner.

Vilka är dina senaste glasögon/solglasögon?
Mykita Momo med Essilor Eyezen.

Finns det något märke som ligger dig lite extra varmt om hjärtat och i så fall vilket?
Eque.M, För att bågarna verkligen är unika. De kan bäras upp av både yngre och äldre. Kvalitén är fantastisk, väldigt välgjorda i fina material.

Vad är speciellt med Hultins Optik?
Vi strävar hela tiden efter att ha bäst utbud samt att vara bäst när det gäller ögonhälsa. Vi är små och familjära, vilket gör att vi snabbt kan anpassa på olika sätt.

Hur känner du när du går hem från jobbet?
Jag går hem med ett leende på läpparna. Nöjd och stolt. På samma sätt som när jag kommer till jobbet. Jag älskar måndagar.

När kände du senast att du gjorde skillnad för en kund och vad gällde det?
När kunder kommer från någon annan optiker och uttrycker att de har fått en väldigt bra undersökning som de kanske inte var vana vid, då känns det extra bra.

Vad ska man tänka på när man väljer glasögon?
Ja, det finns en del att tänka på. Att bågen sitter bra och att man väljer rätt glas till bågen. Sedan så ska man lägga minst lika mycket tanke på vilka glas man väljer. Ytbehandlingar och att glasen är tunna är något man har igen under tiden som man använder glasögonen.

Finns det någon trend genom tiderna som du gillat lite extra?
Stora bågar, alltid älskat stora bågar.

Vad ville du jobba med när du var liten?
Jag ville bli arkitekt.