SolglasögonMykita solglasögon

UV-skydd

Visst är det härligt med solens strålar. Men för mycket av det goda är inte alltid så bra.

Vi är väl informerade om att vår hud är känslig för solens starka UV-strålar, men även våra ögon behöver skyddas mot de skadliga UV-strålarna. Där vår hud har förmågan att reparera och ersätta skadade celler, där står ögat sig slätt då ögat inte har den förmågan. Därför är det så viktigt att redan i unga år skydda ögonen för de starka solstrålarna.

Vad kan hända?

För stark exponering när man är ung kan ge ögonskador långt senare i livet. Ögonskador som hade kunnat undvikas genom solglasögon, klarglas eller färgskiftande glas med 100 procentigt UV-skydd.Det är inte bara på sommaren som du behöver skydda dina ögon, utan året runt utsätts dina ögon för UV-strålning. Även den dag det är molnigt.

Alla våra solglasögon har 100 % uv skydd. Man kan också välja ett polariserat glas för att slippa bli bländad av reflekterande strålar som på sjön eller vägbanan. Detta ger också ett mer kontrastrikt seende.

Polariserande glas

När ljus reflekteras mot en glänsande yta som t.ex. sand, vatten, snö eller vägar, koncentreras det horisontellt och man blir bländad. Bländning gör det svårare att se och det blir obekvämt, smärtsamt och farligt att fortsätta köra, cykla, åka skidor eller att sola.

UV-skydd solglasögon