glasögonHultins Optik

Terminalglasögon

Vad är terminalglasögon?

I dagens samhälle sitter vi mer och mer framför våra datorer. Fel terminalglasögon eller inga glasögon kan göra att vi får problem med huvudvärk, röda och trötta ögon. Många får även problem med nacken då man tvingas titta i fel del av glasögonen om man har progressiva glas. 

Precis som man behöver träningsskor när man springer eller andra kläder vid olika aktiviteter behöver vi ibland anpassa vår syn och glasögon till ett specifikt avstånd eller ändamål. 

Våra ögon är inte gjorda för att sitta framför en skärm 5-8 timmar/dag som de flesta av våra kunder gör. Det gör att vi måste anpassa glasögonen till det avstånd som vi tvingar ögonen att se på alla dessa timmar.

De flesta upplever att de får mindre huvudvärk, mer ork att koncentrera sig och känner sig piggare i ögonen med rätt terminalglasögon.

Terminalglasögon

Terminalglasögon vad gäller?

Om arbetstagaren sitter mer än en timme/dag framför skärm har denna rätt till att undersöka sina ögon och se om behovet för terminalglasögon finns. Enligt AFS 1998:5 Arbete vid bildskärm och enligt AFS 1998:1 Belastningsergonomi.

Rekvisition för arbetsglasögon

Här kan du enkelt skriva ut ett underlag för terminalglasögon. Fyll i dina avstånd till skärm etc. och tag med till din optiker vid bokad synundersökning.